Om musikk-teateret

I 2022 satte teaterlaget opp det selvskrevne musikk- teateret «Krambumusikalen – vi tenke stort i vårres bygd».

Den stolte ytterøyningen Jon Jonson har alltid ønsket å oppnå noe stort! Etter en Levangstur i 1931 blir han inspirert til å starte sin helt egne forretning på øya. Han setter opp Krambua, og driver den sammen med sin gammelonkel Fritz. Men det er ikke alle som er like glade for Jons satsingsprosjekt. Bygdas selvutnevnte overhode prest Myrdenvold liker ikke folk som stikker seg fram og tror de er noe. I tillegg har datteren hans, Maria forelsket seg i fiskersønnen Torskild Hyse Garnspretten, noe som ikke gjør han noe blidere. Hun er nemlig lovet bort til prestesønnen i Mosvika. Midt i kaoset finner Harda Sleipstad sin vei til krambua. Hun er utflyttet ytterøyning, i ny jobb som spesialist på nedleggelser av utkantstrøk i fylkeskommunen. På grunn av barndomstraumer har hun ikke noe godt å si om øya, og prøver sitt ytterste å finne noe å sette fingeren på.

I dette musikkteateret møter vi ytterøyninger og bygdeorginaler i alle former og fasonger blandet med en god dose sang og musikk i alle sjangre. Her er både lensmann, postmann, bondekone og prest i skjønn forening.

Vil Jon klare å holde på krambua si som utvikler seg til å bli øyas midtpunkt? Hvorfor hater Harda Slepistad øya så mye? Vil de unge, forelskede få hverandre til slutt? Og hva med alle de andre? Blir det en lykkelig slutt?

Her er prosjektets sponsorer:

Vil Jon Jonson klare å holde på krambua si, som utvikler seg til å bli øyas midtpunkt?


Bilder fra prosjektet Januar 2022 – Januar 2023:

Med gleden for å skape i fokus


UL Vårglimts teaterlag