UL Vårglimts teaterlag har levert på løpende bånd i en rekke tiår. Allerede fra tidlig på 1940 tallet ønsket bygdefolket på øya å skape noe på scenen. Siden den gang har laget fortsatt å utvikle seg, noe de fremdeles gjør den dag i dag! Teaterlaget har alltid hatt «Med glede for å skape» i fokus, og det kan man se på alle prosjekt de har lagt bak seg.

De første årene laget var aktiv ble det satt opp en rekke teaterstykker. På slutten av 90- tallet skjedde det et lite skifte der det ble satt opp flere revyer! Ved dags dato gjør teaterlaget det meste. Alt fra teater, farser, revyer til og nå i 2022 prøve seg på musikal. Laget er glade i en utfordring, men samholdet er viktigst. Derfor er ikke målet å bli størst og best, men å gjøre så godt en kan!

Det som har vært og -er unikt med teaterlaget, er at både unge og gamle finner gleden i en felles aktivitet. På scenen er alle velkomne, – En trenger ikke være proff, en trenger bare være engasjert! Juniorteaterlaget «Småglimt» har også bidratt godt til ungdommenes glede for teater og revy. Det har da ført til en glidende overgang over i hovedlaget, som har høstet godt av nye talenter!

Når en har jobbet hardt og lenge med et prosjekt, ønsker en selvfølgelig at flest mulig skal se det. Det har derfor blitt gjennomført turneer med diverse teaterstykker opp igjennom tidene. Grendehus og samfunnshus rundt om i bygdene på fastlandet tok godt imot teaterlaget og det var artig å reise rundt. Da «turne- tråden» igjen ble tatt opp i 2018, fikk teaterlaget virkelig blod på tann.Da reiste de rundt med det kjente stykket «Den spanske flue», til stor iver fra fastlandsfolket. En slik opplevelse førte teatergjengen nærmere hverandre og lagde en helt fantastisk dynamikk i gruppa. Dette ønsket de å gjøre mer av! Og turneperiode ble fast inventar i prosjektene deres etter det.

Hvordan prosjektene blir til

Teaterlaget består av ei prosjektgruppe som tar seg av det administrative arbeidet i laget. Allerede fra slutten av det pågående prosjektet (rundt starten av februar), må neste prosjekt startes opp. Da velges det hvilket stykke som skal settes opp, om det skal være revy eller teater, om en skal ha musikkteater eller farse osv.

Les mer

Oversikt over prosjektene teaterlaget har jobbet med